kirsema se täällä höpöttelee jotain ihan muuta kuin koruja ja mökkitarinoita :)

Jos haluat höpötellä takaisin, niin se onnistuu kommentoimalla tekstin alaosassa, joten ei muuta kuin höpöttelemisiin!

sunnuntai 24. elokuuta 2014

Sotilasvala 15.8.2014

Niin se esikoinen sai rämmittyä alokasaikansa läpi ja sotilasvalan jälkeen hänestä (ja monesta muustakin) tuli tykkimies.

Valapäivänä olimme varuskunnassa klo 7.00, jolloin piti saapua paikalle, vaikka valatilaisuus oli vasta klo 10. No heti ensimmäisenä poikkesimme sotkuun aamukahville, sen jälkeen käyskenneltiin varuskunta-alueella tutkimassa aluetta.

Kappelissakin olivat ovet auki, joten sielläkin tuli poikettua.

Valan/vakuutuksen antajia oli hieman reilu 800. Kaiken kaikkiaan vähän yli tuhat oli aloittanut armeijan, mutta kuka mistäkin syystä sitten oli keskeyttänyt/saanut lykkäystä/vapautettu. Yhden alokkaan näin ainakin pyörtyvän ja muutama joutui ottamaan polviasennon heikotuksen vuoksi.

Jännitettiin, miten poika selviää tästä päivästä kipeän jalkansa kanssa, mutta hyvin kaikki meni. Itse hän epäili etukäteen ettei selviä marssista ja ohimarssista, koska ei pysy muiden tahdissa jalkansa vuoksi, mutta kyllä tuo pysyi tahdissa.
Ohimarssin jälkeen odoteltiin tykkimiestä saapuvan paikalle ja kävimme tutustumassa puolijoukkuetelttaan. En muuten huomannut tuota maassa makaavaa takka-ampujaa oli sen verran hyvin naamioitunut :)

Valalounaalla yhdessä varusmiesten kanssa ja tarjolla huikeaa hernesoppaa..ilman pannaria! Jälkkärinä oli tarjolla pillimehu.

Lounaan jälkeen käytiin vielä tekemässä tupatarkastus. Kaikki oli ojennuksessa :)

 Soittokunta aloitteli soittojaan sotilaskodin terassilla

 Ja pitihän se pojalle ostaa pieni muisto tästä päivästä :)

 
Ja vielä ennen lomille lähtöä, oli jaettu ampumamerkkejä hyvin suoritetuista ammunnoista. Poika oli hieman yllättynyt, kun hän oli saanut hopeisen ampumamerkin. Pisteet jäi karvan verran vajaaksi kultaisesta merkistä.

Täytyy sanoa, että oli mielenkiintoinen päivä kaikkine tunteineen, joita mielessä päivän aikaan kuljeskeli. Mutta en sentään pillittänyt :)

- kirsema -

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Eila, päivä oli ihana ja varsinkin jännittävä, en vaan tiedä kummalle enemmän pojalle vaiko äidille ja iskälle ;)

      Poista

Kiitos kommentistaja sekä käynnistä. Tervetuloa myös uudelleen!