kirsema se täällä höpöttelee jotain ihan muuta kuin koruja ja mökkitarinoita :)

Jos haluat höpötellä takaisin, niin se onnistuu kommentoimalla tekstin alaosassa, joten ei muuta kuin höpöttelemisiin!

perjantai 18. heinäkuuta 2014

Tallinnassa

Tulipas käytyä Tallinnassa siskon ja äidin kanssa. Äitimme täytti pyoreitä tammikuussa ja päätettiin käydä hänen kanssaan hotellireissu Tallinnassa kesällä ja nyt oli se reissu. Hauskaa meillä oli ja osteltuakin tuli. Täytyypä kertoa tuosta ostosreissusta yksi tapahtuma: oltiin siis useampi tunti pyöritty kauppoja läpi ja oltiin matkalla takaisin hotellille viemään tavaroita, mutta jano yllätti. No, sopivasti oli joku koju siinä matkan varrella ja päätettiin ostaa limut ja jatkaa matkaa, mutta ei se niin helposti käynytkään. Sisko kävi hakemassa limut meille ja oltiin lähdössä jatkamaan matkaa, kun mies huuteli sieltä, ettei saa mennä, hän lämmittää nakkeja. Nakkeja? Sisko yritti sanoa miehelle, että ei me osteta nakkeja...Ei maksa mitään, istukaa alas ja kuunnelkaa poikaa (soitti kitaraa viereisessä penkissä) ja niin sisko jo käveli ilmaisen pilsnerin kanssa kojulta penkille. No eihän se auttanut kuin istua ja jäädä odottamaan nakkeja. Mikrossa lämmitetyt nakit tuotiin pöytään ja pakko oli maistaa. Teki kyllä mieli sylkäistä nakki pois, mutta kun ei kehdannut. No kohta se mies tulee toisen lautasen kanssa, johon hän oli jo ehtinyt pilkkoa juustoa meille. Juusto oli kyllä herkullista. Mutta sitten, kukaan ei halunnut syödä nakkeja, mitäs teet? Ei kehdannut jättää niitä pöytään, kun mies tuijotti kojultaan ja muita asiakkaita ei näkynyt. Odoteltiin, että tulee muita asiakkaita ja tulihan niitä kohta siihen. Ei muuta kuin äkkiä menoksi nakkilautanen mukana ja matka jatkui hotellille nakkilautasen kanssa. Eihän niitä nakkeja sinne hotellekaan viitsinyt kuljettaa, mutta onneksi matkalta löytyi roskis, johon saatiin lautanen nakkeineen tuupattua. Tähän kohtaan täytyy kertoa, että siskoni kanssa olemme aika kovia nauramaan ja tästähän riitti hauskaa koko loppumatkaksi.

Illalla lähdettiin vanhaan kaupunkiin katselemaan ja syömään. Se on niin kaunis tuo vanha kaupunki. Enhän tietenkään muistanut ottaa kameraa mukaan, mutta muutaman kuvan sain otettua kännykällä.Restoran Talukõrts oli ihanasti sisustettu vanhoilla tavaroilla, ruoka oli hyvää ja palvelu erinomaista, lisäksi ruokailun yhteyteen kytkeytyi ilmainen vodkasnapsi.

Tuosta palvelusta tuli mieleen laivan ja hotellin henkilökunta. Taitaa henkilökunta molemmissa olla väsynyttä ja tympääntynyttä, ei ensimmäistäkään hymyä näkynyt kenenkään huulilla kummassakaan paikassa. Ja tästä päästiin oivasti siihen, että kaupungilla oli hurjan siistiä, roskia ei näkynyt missään. Paikalliset (varakkaammat sellaiset oletettavasti) ajelivat upeilla autoilla, oli Audia, bemaria ja ne kaikki paremmasta päästä. Ei paljon huonompaa autoa näkynyt.

Tässäpä oli tämänkertaiset tiedotettavat. Kiitos vielä kerran matkaseuralaisille ja heille ja kaikille muillekin mukavaa hellepäivän jatkoa!

- kirsema -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistaja sekä käynnistä. Tervetuloa myös uudelleen!