kirsema se täällä höpöttelee jotain ihan muuta kuin koruja ja mökkitarinoita :)

Jos haluat höpötellä takaisin, niin se onnistuu kommentoimalla tekstin alaosassa, joten ei muuta kuin höpöttelemisiin!

keskiviikko 28. elokuuta 2013

Jotain mukavampaakin

Kesäloma siis meni miten meni, mutta on tässä hieman mukavampiakin asioita sattunut. Esikoinen, joka siis täytti kesällä 18 -v sai suoritettua ajokortin, teoriakoe sekä inssiajo menivät ekalla kerralla läpi ja heti samana päivänä, kun väliaikainen ajolupa oli taskussa lähdettiin Keski-Suomeen. Tälle reissulle piti oikein lähteä kahdella autolla, että poika pääsee heti ajelemaan. Moottoritien suhteen oli kuitenkin pientä vastahankaa, ei kuitenkaan ajamisen takia vaan syystä, että tyttöystävän autossa on satasen vauhdissa niin kamala meteli, ettei voi niin kovaa ajaa :) No valittiin sitten reitti, jossa oli vähiten motaria. Hyvin meni matka. Vielä on pojalla edessä kakkosvaihe suoritettavana kuukauden sisällä ja sen jälkeen sitten kahden vuoden sisään viimeinen koitos autokoulua jäljellä.

Myös kuopuksemmekin on suorittamassa ajokorttia, mutta kevariin. Alkukesästä alkaen hän on isänsä kanssa ajellut opetusluvin turvin ja tänään olikin sitten teoriakoe. Vielä eilisiltana hän tuumasi, että ei varmaan mene ekalla kerralla läpi, mutta niinpäs vain menikin. Ajokoe on sitten lokakuun alussa ja jos se menee ekalla läpi, niin on se sitten onnittelun paikka. Ajokauttahan ei kuitenkaan tämän jälkeen enää kauan ole jäljellä, mutta ehkä siinä ehtii vähän vielä ajella.

On muuten ihan järkyttävissä hinnoissa nuo autokoulut, pojalta meni melkein koko kesätienestit autokoulun suorittamiseen. Onneksi hänellä oli myös muutamia satalappusia jemmassa tätä varten. Jossain vaiheessa hän laski, että on maksanut jo pitkästi yli 2000 € ja vielä tämänkin jälkeen tulee kuluja viimeisestä vaiheesta, ennen kuin kortti on takataskussa. No eihän ne kulut tähän vielä lopu, pitäisihän se ostaa oma autokin jossain vaiheessa, mutta hankkikoon itselleen iltatöitä auton rahoitukseen :)

No jep, tässäpä nämä kuulumiset tällä kertaa. Oikein mukavaa viikon jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistaja sekä käynnistä. Tervetuloa myös uudelleen!