Viikolla tuossa yhtenä iltana surffailin sämpyläohjeita läpi ja löysinkin kaksi reseptiä, joita ajattelin kokeilla. Tässä ensimmäinen kokeilu ihan perustaikinalla, kaurahiutaleita ja sämpyläjauhoja muiden aineiden ohella.
Taikina kohosikin vauhdilla, mahtoiko mennä ihan puolta tuntiakaan, kun taikina meinasi tulla purkista ulos.
Taikina jauhotetulle pöydälle käsittelyä varten
Muotopuolia! Mutta ei kai sämpylöitä niin tarvitse hinkuttaakaan vimpan päälle, nämä ei ole leipomotuotteita vaan ihan kotikamaa. Käden jälki saa näkyä :)
Ja tovin verran pellillä kohotusta ennen uuniin sukellusta.
Ja niin levisi herkullinen tuoksu uunituoreista sämpylöistä. Nam!
Toinen sämpylätaikina, jota aion kokeilla, on sellainen, että illalla tehdään valmiiksi pallukat ja yöksi jääkaappiin kohoamaan ja aamulla uuniin.
Katsotaan mitä niistä tulee :)
Herkullista illan jatkoa!
- kirsema -
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistaja sekä käynnistä. Tervetuloa myös uudelleen!